Naar beneden

iSi Weddings Blog

Over trouwen en aanverwante zaken

De waarde van een award
Gepubliceerd op: 14 januari 2019

Als je niet dagelijks in de trouwwereld zit, en wie zit dat nou, is de waarde van een trouwfotoaward lastig te bepalen. Zoals voor alle awards die worden uitgereikt op een gebied waar je niet in thuis bent. En, tegenwoordig kan iedere gek zijn eigen award verzinnen.

Lees artikel

Trouwen in Twente - favoriete adresjes
Gepubliceerd op: 2 september 2018

Twente is prachtig.
Trakteer je gasten op het instant vakantiegevoel van Twente en vier je (trouw)feest op een van die geweldige gastvrije trouwlocaties in prachtige omgevingen. Heerlijk eten aan lange tafels buiten? Je dag laten verzorgen door de beste leveranciers die je geweldig ontzorgen, enorm gastvrij zijn en je trouwdag perfect laten verlopen? Check ze hier*:

Lees artikel

Nieuwe awards!
Gepubliceerd op: 26 augustus 2018

Zo halverwege het drukke trouwseizoen wordt het altijd lastig om tijd te besteden aan ‘randzaken’, zoals blogs en awards bijhouden. Er gebéurt natuurlijk wel veel ondertussen! Naast reportages maken, nabewerken, albums maken, contacten onderhouden, administratie doen, netwerken, workshops volgen, probeer ik wel tijd te vinden om wat foto’s te selecteren voor deelname aan wedstrijden. En, gelukkig met succes 🙂

Lees artikel

8 tips voor het vinden van een goede trouwfotograaf
Gepubliceerd op: 9 maart 2018

Een bruidsfotograaf kiezen naar je smaak is net zoiets als een goede wijn kiezen. Best lastig als je er niet echt verstand van hebt! En er zijn er veel, dus hoe kies je nou net die ene?

Lees artikel

Best of 2017
Gepubliceerd op: 28 november 2017

De beste trouwfoto’s

Met het einde van het jaar langzaam in zicht, tijd voor een terugblik op al die bijzondere, unieke, mooie, emotionele, grappige momenten tijdens de trouwdagen die ik mocht vastleggen dit jaar.

Lees artikel

4 winnende foto's bij WPJA
Gepubliceerd op: 27 juli 2017

Dit is me nog nooit eerder overkomen, met 4 (vier!) foto’s tegelijk in één ronde winnen! Dit is nu wel het geval bij de eerste trimesterronde van dit jaar van de WPJA wedstrijd. WPJA staat voor wedding photojouralism association en is een wereldwijde gerenommeerde club, dus ik voel me zoals de foto hiernaast/boven 😉

Lees artikel

Jurylid bij de Brautfoto Award
Gepubliceerd op: 19 mei 2017

Wat een mooie eer was het, gevraagd worden in de jury van de Brautfoto Award! Het Duitse zusje van de Nederlandse Bruidsfoto en film award, die jaarlijks wordt toegekend door het blad Bruid & Bruidegom.

Lees artikel

Een klassieke bruiloft die rockt
Gepubliceerd op: 8 mei 2017

Trouwen vanuit een boerderij in Twente die al jaren in de familie is en waar de bruid in haar jeugd vele fijne uren heeft doorgebracht: dat was de bijzondere start van deze bruiloft. Hoe mooi dat in de oude woonkamer zelfs nog een prachtige bruidskast stond, met uitzet zoals oma die gekregen had! Die uiteraard gewassen was, zo werd mij verzekerd 😉

Lees artikel

Trouwen op Het Stift in Weerselo
Gepubliceerd op: 14 april 2017

De meeste Nederlandse trappenhuizen zijn niet de ideale plek voor het vastleggen van ‘trapmomentjes’ (oftwel de ‘first look’). Maar die in het zelfgebouwde huis van dit bruidspaar leek ervoor gemaakt.

Lees artikel

Boudoirshoot op je trouwdag
Gepubliceerd op: 13 februari 2017

Toen mooie aanstaande bruid Michelle mij vroeg of het ook mogelijk was om, voordat ze haar jurk aan zou trekken op haar trouwdag, een boudoirshoot te doen, dacht ik: ja, natuurlijk! en: wat een briljant idee!

Lees artikel

Favoriete trouwfoto's 2016 deel I
Gepubliceerd op: 12 augustus 2016

Van getting ready tot eerste dans, bekijk hieronder de slideshow van mijn favorieten halverwege 2016.

Lees artikel

Trouwen in de Houtmaat in Hengelo
Gepubliceerd op: 20 juli 2016

Regen? Ziet iemand regen hier? Neh. Het weer speelt veel bruiloften parten de laatste maanden, maar niet deze bruiloft. Althans, niet zichtbaar. Je moet namelijk heel erg je best doen om door de dikke pret van het bruidspaar heen te kijken om die regen te spotten op de foto’s.

Lees artikel

Trouwen in Twente
Gepubliceerd op: 3 juli 2016

Als je als setje dan voor de helft je roots in Twente hebt liggen, is het best logisch dat je ervoor kiest om er te gaan trouwen, ook al woon je aan de andere kant van het land. Want je weet dan hoe mooi het er is.

Lees artikel

Limburgse vlaai met 'chino'
Gepubliceerd op: 22 juni 2016

Voor de dérde keer mocht ik fotograferen voor Roger en Evelien. Wat een voorrecht. Eerst hun bruiloft, daarna eerste kindje thuis gefotografeerd in dezelfde documentaire stijl als hun bruiloft, met slechts een paar ‘geposeerde’ foto’s. En onlangs een nieuwe kraamreportage.

Lees artikel

Lucky in love op vrijdag de 13e
Gepubliceerd op: 13 juni 2016

Als je trouwt op vrijdag de 13e, wat doe je dan? Dan kies je gewoon ‘Lucky in Love’ als thema voor je trouwdag!

Lees artikel

Bruidsfoto Award 2016: gewonnen!
Gepubliceerd op: 31 mei 2016

Drie keer mocht ik het podium op om te horen of een van mijn genomineerde foto’s verzilverd kon worden voor de Bruidsfoto Award 2016, de tweede keer was het raak!

 

Lees artikel

Trouwen in Rotterdam
Gepubliceerd op: 27 mei 2016

Maar niet zomaar in Rotterdam, nee, op een zeer speciaal plekje vlakbij de Euromast.

Lees artikel

De kracht van een journalistieke trouwreportage
Gepubliceerd op: 6 februari 2016

Goed, je houdt dus niet zo van geposeerde foto’s, en meer van vastgelegde ‘echte momenten’. Dat is misschien wel de reden dat je op deze site bent gaan rondkijken. De journalistieke of ook wel documentaire trouwreportage beoogt precies dát te doen: geen of weinig tijd besteden aan foto’s waar je iets voor moet doen, maar juist de momenten die zich vanzelf voordoen op zo’n dag mooi registreren, zonder ingrijpen.

Lees artikel

Bruidsfoto Award 2016, 3 nominaties!
Gepubliceerd op: 14 januari 2016

13 januari zijn ze bekend gemaakt, de nominaties voor de nationale Bruidsfoto Award 2016. Je begrijpt wel dat ik de happy dance deed toen ik hoorde dat ik maar liefst 3 keer kans maak op deze award!

Lees artikel

De prins in Het Witte Paard
Gepubliceerd op: 8 januari 2016

Binnenkort verwachten ze hun eerste kindje. Maar voor het zover is, trouwde deze mooie bruid haar prins charming in het witte paard. Het Witte Paard in Delden welteverstaan.

Lees artikel

De mooiste trouwfoto's van 2015: echte momenten deel III
Gepubliceerd op: 9 december 2015

Enn daar gaat ie dan, het laatste deel van de Mooie Momenten uit trouwreportages van 2015!

Lees artikel

De mooiste trouwfoto's van 2015, part II
Gepubliceerd op: 22 november 2015

Zoveel leuke, mooie, ontroerende, grappige momenten mogen vastleggen in 2015! Dat vraagt om een deel II van het jaaroverzicht, de zomerbruiloften!

Lees artikel

Nieuwe albumlijn in de studio
Gepubliceerd op: 25 oktober 2015

Prachtig mooi en bijzonder zijn ze, de tijdloze nieuwe trouwalbums in leer en linnen.

Lees artikel

Trouwreportage in Zwolle en Dalfsen
Gepubliceerd op: 18 oktober 2015

Trouwen, dat was iets dat nog hoog op de bucket list stond van deze bruid. Een prachtig gezin was er al, maar de kers op de huwelijkstaart, die hoefde in eerste instantie voor de bruidegom niet zo.

Lees artikel

Schotse ruiten in Amsterdam
Gepubliceerd op: 3 september 2015

Trouwreportage met: traditionele kleding, kleurige bloemen, bijzondere bierviltjes (!), een hilarische speech van de best man (thank god for image stabilization in mijn lens 😉 ), heerlijk eten, en een poging van de fotograaf het goed bewaarde geheim te ontrafelen op de dansvloer…

Lees artikel

CoutureBook: bijzonder trouwalbum
Gepubliceerd op: 30 augustus 2015

Daar ging weer een fraai CoutureBook de deur uit naar zijn eigenaar. Je moet je kindjes loslaten zeggen ze!

Lees artikel

Kids op je bruiloft?
Gepubliceerd op: 11 augustus 2015

Als je zelf (nog) geen kinderen hebt, is het overwegen of je de kids van familie en vrienden wel of niet uitnodigt op je bruiloft. Want, kinderen kunnen nu eenmaal een andere dynamiek met zich meebrengen.

Lees artikel

Styled shoot "Roaring Twenties"
Gepubliceerd op: 8 juli 2015

Nog net in de stilte voor de storm van het trouwseizoen, heb ik samen met een aantal prachtige Twentse bedrijven die allemaal ‘iets’ hebben met trouwen, een prachtige styled shoot gemaakt. Met als inspiratie The great Gatsby / Roaring Twenties.

Lees artikel

Favoriete momenten uit 2015
Gepubliceerd op: 28 juni 2015

Zo halverwege 2015 heb ik al aardig wat mooie bruiloften mogen vastleggen. Het blijft bijzonder om te zien hoe elke bruiloft in wezen misschien hetzelfde is, maar dat de mensen steeds weer het verschil maken.

Lees artikel

Bruidsfotografie Hengelo / Enschede
Gepubliceerd op: 13 juni 2015

Voor de tweede keer mocht ik een bijzondere Syrisch-orthodoxe bruiloft vastleggen. Met prachtige mensen, inside and out, mooie rituelen en heel. veel. dans.

Lees artikel

Trotse weggevers
Gepubliceerd op: 27 mei 2015

Prachtig moment: de vader van de bruid ‘geeft haar weg’ aan haar aanstaande. Even stilstaan bij de relatie die je hebt met je ouders, heden, verleden en toekomst. En dat zie je eraan af…

Lees artikel

Top 10 Masters of Dutch wedding Photography
Gepubliceerd op: 20 mei 2015

Eind april werd de uitslag van de laatste kwartaalronde van de Master-awards bekend gemaakt, en daarmee de overall top tien van het jaar (de fotografen met de meeste awards). En guess what, ik zat erbij!

Lees artikel

Twee festival weddings
Gepubliceerd op: 1 mei 2015

De festival wedding is hip. Het betekent vooral dat je een relaxed feest met veel vrienden en toffe muziek viert in de buitenlucht of in een tent.

Lees artikel

Like what you see?
Deel deze pagina!