Naar beneden

De waarde van een award

Gepubliceerd op: 14 januari 2019

Als je niet dagelijks in de trouwwereld zit, en wie zit dat nou, is de waarde van een trouwfotoaward lastig te bepalen. Zoals voor alle awards die worden uitgereikt op een gebied waar je niet in thuis bent. En, tegenwoordig kan iedere gek zijn eigen award verzinnen.

Bruidsfoto Award

In de trouwfotografie is er lang maar één echte trouwfotoaward geweest, de Bruidsfoto en Film Award (BFFA), uitgereikt door het blad Bruid & Bruidegom dat in alle tijdschriftenwinkels te vinden is. Een vakjury kiest jaarlijks 80 foto’s uit de vele inzendingen die genomineerd worden voor een award. Publieksstemmen bepalen de winnaars.

Podiumplek

Dit was vorig jaar 🙂

Hoe gaaf is het om dan bij de uitreiking plaats te mogen nemen op een podium, om je heen te kijken en zeer gewaardeerde collega’s te zien, waarvan je het heel goed snapt dat hun foto’s awards winnen. Trots doesn’t begin to describe it! Het sterkt mij in het vertrouwen dat ik goed bezig ben in mijn fotografie en geeft een enorme boost in mijn motivatie om steeds weer een beetje beter te worden. Je bent gewoon nooit uitgeleerd, niet als fotograaf en niet als mens.

Ook in 2019 ben ik weer genomineerd, met twee foto’s nog wel! Je ziet ze hierboven 🙂

Tot 4 mei 2019 kan gestemd worden om de winnaars te bepalen. Stem je mee op www.bruidsfotoaward.nl?

Wereldwijd

Ook internationaal valt er wat te winnen. Zelf doe ik mee aan twee zeer gerenommeerde wedstrijden met deskundige vakjury’s, This is Reportage, Fearless en WPJA. Je meten aan alle collega’s van de wereld is natuurlijk helemaal een uitdaging! Ook in deze wedstrijden worden de winnende awards opgeteld voor de jaarwinnaars.

Foto van oma

Mocht je nu denken dat ik alleen nog maar aan het fotograferen ben voor die awards, dan kan ik me dat voorstellen 😉 Maar zo werkt het gelukkig niet! Ze zorgen vooral ervoor dat ik telkens weer het beste uit een bruiloft wil halen, én geven mij inzicht in wat nu precies een goede foto maakt.

Maar ik fotografeer een bruiloft met als doel de meest betekenisvolle momenten voor het bruidspaar vast te leggen. Dat is dus óók dat mooie portret van oma, en die ene foto waar je vader zo trots naar je kijkt bij het weggeven. Om die momenten zo goed mogelijk vast te leggen is waar het mij om gaat.

Award of niet.

Terug naar het overzicht

Like what you see?
Deel deze pagina!